Klant in beeld – Rotterdamsebaan

Maak kennis met onze klanten. Door middel van onze rubriek ‘klant in beeld’, stellen onze klanten zich aan u voor. In deze editie spraken wij met Arjan Tromp, projectmanager VTTI Rotterdamsebaan.

 

Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan verbindt knooppunt Ypenburg met de Centrumring van Den Haag. Hiermee wil Den Haag de bereikbaarheid van de regio vergroten. Een onderdeel van dit vier kilometerlange infrastructurele werk is de Victor Boogie Woogietunnel, Mondriaans ode aan de stad, die altijd in beweging is. Deze tunnel moet de meest duurzame van Europa worden.

Het project werd in december 2020 opgeleverd.

 

De Rotterdamsebaan was een infraproject met de nodige uitdagingen op het vlak van onder meer processen, techniek, aansturing en communicatie.

 

Samenwerking met Janse & Janse

Janse & Janse heeft in verschillende fasen interventies gedaan met betrekking tot de ontwikkeling van het ontwerpteam en het kernteam van de Combinatie Rotterdamsebaan. Het doel van deze interventies was met name het verbeteren van de onderlinge samenwerking tijdens de overgangsfase van ontwerp naar uitvoering, het genereren van positieve energie en het wegnemen van obstakels richting de eindfase van het project. Naast interactieve werkvormen en discussies hebben we hiervoor onze werkmethoden DISC en organisatie-opstellingen ingezet.

 

“Janse & Janse wist de kern goed te raken. Op een enthousiaste en constructieve wijze werd het team op het juiste spoor gezet. Scarlett en Bianca zorgden dat niets onbesproken bleef, waardoor we de volgende stappen hebben kunnen zetten richting de eindoplevering van het project.” Aldus Arjan Tromp, projectmanager VTTI Rotterdamsebaan. “Ze bereiden zich goed voor en weten de juiste vragen te stellen. We kijken tevreden terug op onze samenwerking”.

Gemeente Den Haag, projectbureau Rotterdam