Klant in beeld – Zorggroep Ter Weel

Maak kennis met onze klanten. Door middel van onze rubriek ‘klant in beeld’, stellen onze klanten zich aan u voor. In deze editie spraken wij met André Walhout, beleidsmedewerker binnen Zorggroep Ter Weel.

 

Zorggroep Ter Weel

Zorggroep Ter Weel is in Zeeland een bekende naam. De organisatie ondersteunt ouderen op het gebied van zelfredzaamheid. Op deze manier streeft Zorggroep Ter Weel ernaar dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Zorggroep Ter Weel beschikt over woonzorgcentra in Goes, Hansweert, Krabbendijke, Kruiningen, Rilland en Yerseke.

 

Zorggroep Ter Weel is een toekomstgerichte en ondernemende organisatie. André Walhout, beleidsmedewerker, vertelde ons over 2 actuele projecten:

 

  1. Online registreren van medicatie

“We zijn onlangs een pilot gestart met het online registeren van medicatie op een Ipad. Het voordeel hiervan is dat er geen patiënt vergeten wordt en dat de apotheek automatisch op de hoogte wordt gesteld als de medicatie bijna op is.”

 

  1. Traineeship hbo studenten

“Wat we willen bereiken is dat hbo-studenten een éénjarig traineeship kunnen volgen binnen Zorggroep Ter Weel om hun zelfbedachte innovaties uit te rollen. We zien in de praktijk dat studenten een adviesrapport uitbrengen, maar dat de medewerkers geen tijd en capaciteit hebben om dat advies uit te voeren.”

 

André Walhout

André Walhout startte in 2004 als salarisadministrateur binnen Zorggroep Ter Weel. Door de ontwikkelingen binnen de organisatie kwam er een nieuwe uitdaging op zijn pad. “Er werd mij vijf jaar geleden gevraagd of ik werkzaam wilde zijn voor de nieuwe stafafdeling met beleidsmedewerkers. Op deze afdeling zijn vijf mensen werkzaam. Ik ben beleidsmedewerker op het gebied van ‘Informatisering en automatisering’. Dit houdt in dat ik mijzelf onder meer bezighoud met verschillende processen rondom de informatisering.”

 

Samenwerking met Janse & Janse

Zorggroep Ter Weel is een top-down organisatie en wil zich omvormen naar een bottom-up organisatie. Hiervoor waren de nodige voorbereidingen noodzakelijk. In samenwerking met Janse & Janse zijn werkgroepen opgesteld bestaande uit een mix van leidinggevenden en medewerkers van diverse locaties . Iedere deelnemer in de werkgroep ging aan de slag met eigen ideeën en plannen. Dit werkten zij vervolgens uit in een ondernemersplan. Om de ondernemersplannen met elkaar te bespreken en te zien welke stappen er gezet moeten worden, is er gebruik gemaakt van de werkmethode Level Up! van Janse & Janse. “Door dit traject, waar medewerkers betrokken worden bij de thema’s innovatie en ontwikkeling van de organisatie, creëer je als organisatie een grote mate van betrokkenheid en eigenaarschap bij de medewerkers”, aldus André Walhout.

 

Janse & Janse voldeed volgens André Walhout zeker aan de verwachting. Het beoogde resultaat van het ondernemerschapstraject binnen Zorggroep Ter Weel is behaald. Een passende quote voor onze samenwerking: “innoveren doe je samen”.

 

“Samengevat in een aantal woorden heb ik de samenwerking met Janse & Janse ervaren als prettig, makkelijk in omgang, betrokken en flexibel. Janse & Janse denkt mee in het gehele proces. We hadden een specifiek programma opgemaakt in het offertetraject. Maar tijdens de uitvoering bleek dat er toch moest worden bijgestuurd. Janse & Janse heeft hier erg goed met ons meegedacht en het programma passend gemaakt. Janse & Janse verleent de juiste expertise en is erg laagdrempelig en is daarom voor elke branche inzetbaar!.”