Klant in beeld – Sjaal met Verhaal

Maak kennis met onze klanten. Door middel van onze rubriek ‘klant in beeld’, stellen onze klanten zich aan u voor. In deze editie spraken wij met Inge Hoogesteger, directeur en eigenaar van Sjaal met Verhaal.

 

 

Sjaal met verhaal

Hippe kleurrijke duurzame producten uit Azië. Dát is Sjaal met verhaal. Het aanbod bestaat uit onder meer heerlijke sjaals en omslagdoeken aangevuld met hippe sieraden en lifestyle accessoires. Handmade, Fairmade & Fairtrade.

 

 

Een geslaagde roer om actie!

In 2013 ging Inge voor het eerst naar Nepal. Ze werd geraakt door het land en de prachtige bevolking, maar bovenal de kracht van de Nepalese vrouwen. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven. Toen Inge terugkwam in Nederland diende ze bij haar toenmalige werkgever een verzoek voor een sabbatical in. Inge is tijdens haar sabbatical nog een keer naar Nepal afgereisd. De producten die ze eerder uit Nepal mee had genomen voor familie en vrienden waren zo populair dat ze tijdens haar sabbatical nog meer producten inkocht. Verder ging ze op zoek naar mogelijkse samenwerkingen. Dit is het ontstaan van Sjaal met Verhaal.

Inmiddels bestaat Sjaal met Verhaal 3 jaar en de organisatie heeft een flinke groei doorgemaakt. Een duidelijk voorbeeld van een geslaagde roer om actie. In juni 2017 heeft Inge met veel lef, doorzettingsvermogen en een heus team haar nieuwe showroom van 330m2 in Middelburg geopend. Naast de showroom in Middelburg heeft Sjaal met Verhaal een verkoopshowroom in het inkoopcentrum fairtrade artikelen in Culemborg voor de tussenhandel. Verder beschikt Sjaal met Verhaal over een webshop waar consumenten ook rechtstreeks de producten kunnen kopen. Inmiddels levert Inge aan 50 winkels en is het team uitgebreid naar 4 medewerkers en 5 vrijwilligers.

 

 

Social Enterprise

Inge heeft onlangs het label “social enterprise” ontvangen. Het label wordt toegekend aan organisaties die maatschappelijke meerwaarde creëren. Sjaal met Verhaal werkt samen met lokale ondernemers uit Nepal en Thailand. Daarbij draagt de organisatie bij aan het creëren van lokale werkgelegenheid, duurzaamheid en economische groei.

 

Producten

Het assortiment van Sjaal met Verhaal bestaat onder andere uit sjaals, plaids, sieraden, viltproducten, beach bags en sleutelhangers. Onlangs introduceerde Sjaal met Verhaal haar eigen toilettas met een Zeeuwse knop.

 

Samenwerking met Janse & Janse

Inge kwam een jaar geleden in contact met Janse & Janse via Stichting ZigZag. Binnen het project ZigZag Zoekt werd Inge gecoached door Scarlett Kwekkeboom. Daarnaast heeft Sjaal met Verhaal Janse & Janse ingeschakeld voor diverse communicatiewerkzaamheden en strategisch advies.

Inge ervaart de samenwerking met Janse & Janse als zeer prettig. “Ik zou elke starter adviseren om samen te werken met een coach zoals Scarlett Kwekkeboom. Verder kan ik met een gerust hart werkzaamheden uitbesteden. Ik weet dat als het werk bij Janse & Janse ligt het wordt opgepakt. Daardoor word ik op dat moment volledig ontzorgd. Ik hoef er niet meer over na te denken, want ik weet dat Janse & Janse de expertise in huis heeft.”

Inge omschrijft Janse & Janse als professioneel, stabiel, doortastend en daadkrachtig.

Sjaal met Verhaal - Inge Hoogesteger