Onze stagiaires

Een dag in de werkweek van onze stagiaires

Wij delen onze kennis en ervaring graag met studenten. Daarom hebben wij regelmatig stagiaires die een half jaar stage lopen bij ons organisatie adviesbureau.

 

Momenteel lopen Roy Aben en Rianda van Manen stage bij Janse & Janse. Beide zijn op dit moment aan het afstuderen. Roy volgt de opleiding Medewerker Marketing & Communicatie aan het Scalda in Terneuzen. Rianda studeert managementassistent / directiesecretaresse aan het Hoornbeeck College in Goes.

 

Janse & Janse heeft een brede dienstverlening. Daarom krijgen wij regelmatig de vraag wat voor werkzaamheden stagiaires bij ons uitvoeren.  Roy en Rianda geven jou graag een inkijkje in hun dagelijkse bezigheden voor Janse & Janse.

Roy Aben

“Ik start elke dag met mijn ochtendritueel. Ik zet mijn laptop aan, drink mijn glas water en registreer mijn stage-uren van de werkdag ervoor. Voordat ik ergens aan begin, kijk ik wat er prioriteit heeft die dag. Aan de hand hiervan maak ik een beknopte planning.

 

Vandaag start ik met het analyseren van de resultaten van een klanttevredenheidsonderzoek. Vervolgens verwerk ik de tussentijdse feedback die ik van Carola heb gehad op het rapport van dit onderzoek. Zodra ik de aanpassingen heb gemaakt ga ik aan de slag met mijn stageverslag. Ik wil dit op een creatieve manier aanpakken door er een soort tijdschrift van te maken. Mijn collega’s stimuleren deze gedachten en helpen hier graag bij.

 

Wauw, is het al zo laat? De tijd vliegt voorbij, maar ondertussen krijg ik wel honger. Tijd om met mijn collega’s te gaan lunchen en social media door te spitten.

 

Na de lunch hebben we weer een boost gekregen om er tegenaan te gaan! Ik open mijn evaluatieverslag dat over onze kennislunches gaat en vul dit aan. Tot slot ga ik vandaag met Sabrina mee naar een afspraak bij een klant. Vandaag gaan we met de klant brainstormen over de social media content voor de aankomende maanden. Na deze afspraak schrijf ik voor mijzelf nog belangrijk zaken op die ik morgen niet mag vergeten en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.”

Stagiair Janse & Janse Roy Aben
Stagiaire Janse & Janse Rianda van Manen

Rianda van Manen

Secretaresse?!
“Een stage als secretaresse bij Janse & Janse? Ja, dat kan! Een echte aanrader wanneer je geen standaard stage wilt en meer wilt leren over communicatie. Je krijgt op allerlei gebieden de mogelijkheid om je kennis te verbreden en er is voldoende ruimte om te werken aan je stageopdrachten.

 

Een blik op mijn stage

We starten de werkdag om 9 uur. Een collega schenkt wat te drinken in en ondertussen kletsen we even bij. Wat staat er op de planning? We bespreken de agendapunten en afspraken. Verder ga ik zelfstandig aan de slag met het schrijven van column voor een klant. Ik kijk naar de mogelijkheden voor een onderwerp en zoek daarbij de juiste informatie. Vervolgens stel ik een concepttekst samen. De concepttekst bespreek ik met mijn stagebegeleider en aan de hand van de feedback schrijven we samen de definitieve tekst.

Ik bel daarna een relatie om informatie op te vragen. Daarnaast leef ik mij in in de organisatie van een klant waarvoor we de social media bijhouden. Op basis van alle informatie maak ik een voorlopige planning voor de content.

We werken veel voor onze klanten, maar ons eigen werk moet natuurlijk ook worden bijgehouden. Daarom werk ik het relatiebestand bij en draag ik zorg aan de urenadministratie van mijn collega’s en niet te vergeten die van mijzelf.

 

Een echte aanrader!

Wat ik leuk vind aan mijn stage bij Janse & Janse is dat je veel zelfstandigheid krijgt, maar ondertussen is er voldoende tijd om met elkaar te sparren, vragen te stellen en te overleggen. Ik geniet van de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de spontaniteit en openheid van mijn collega’s.”