Klant in beeld – Zuiver Financieel

Maak kennis met onze klanten! In de rubriek ‘klant in beeld’ stellen zij zich graag aan u voor. Lees hier het verhaal van Marjo van Klooster en André Schog, eigenaren van Zuiver Financieel in Goes.

 

Tien jaar geleden startte Marjo van Klooster Zuiver Financieel in Zierikzee, een bureau voor onafhankelijk hypotheekadvies. Vijf jaar later werd haar oud-collega André Schog mede-eigenaar en kwam er een kantoor in Goes bij. Inmiddels is het bedrijf acht man sterk. “We hebben echt passie voor ons vak”, vertelt Marjo trots. “Onze dienstverlening is laagdrempelig, met veel persoonlijke aandacht voor onze klanten – we nemen ze graag alle zorg uit handen. Van een hypotheek en bijbehorende verzekeringen tot leningen, lease of advies over hun financiële toekomst.”

 

Businessplan updaten

Het oorspronkelijke businessplan van Zuiver Financieel was tien jaar oud. “Hoog tijd voor een update”, vertelt André. “Bovendien zijn we in die tien jaar snel gegroeid. We hebben daarom met Scarlett de tijd genomen om naar onze onderneming te kijken: wie zijn onze klanten, hoe zien we onze eigen toekomst en wat vinden we belangrijk? Normaal heb je de rust niet om daarover na te denken. Nu hebben we bijvoorbeeld onze klanten gegroepeerd en hun behoeften in kaart gebracht. Dat werkte heel verhelderend. Eigenlijk hebben we met haar hulp zelf de antwoorden geformuleerd op alle vragen die we hadden.”

 

Blik op de toekomst

Marjo vult aan: “Het waren intensieve dagen, met veel tijd voor zelfreflectie. Waar liggen kansen, wat zijn onze sterktes en zwaktes? Toen we daar een helder beeld van hadden, konden we heel bewust kiezen welke richting we op willen met Zuiver Financieel. We weten nu wie onze doelgroepen zijn en dat we hen hun hele wooncarrière willen bijstaan. Toen André en ik onze langetermijnvisie goed voor ogen hadden, wilden we ons team daarin meenemen. Daarom heeft Janse & Janse een teamdag voor ons georganiseerd. Draagvlak voor onze plannen is immers belangrijk. Dankzij de DISC-analyse hebben we elkaar beter leren kennen en een goed beeld van ieders talenten – dan kun je die ook beter benutten.”

 

Werving en selectie

Marjo en André wilden hun bedrijf ook meer toekomstbestendig maken. “Daarom besloten we het team uit te breiden. We hebben Janse & Janse gevraagd ons te ondersteunen in onze zoektocht naar een commercieel medewerker. Dat was zó succesvol, dat we er twee in dienst hebben genomen plus een nieuwe hypotheekadviseur! Het was heel prettig dit sollicitatietraject uit handen te geven. Zelf selecteer je vaak op verkeerde gronden. Scarlett stelde vragen die we zelf niet hadden bedacht. Zo kregen we een beter beeld van de kandidaten en het nam ons bovendien een hoop werk uit handen.”

 

Professioneel en concreet

Of Marjo en André met een goed gevoel op het hele traject terugkijken? Marjo: “Het gaf zoveel positieve energie! Scarletts aanpak is heel professioneel. Ze stelt duidelijke vragen, zet je aan het denken en voelt situaties goed aan. Tijdens de teamdag liet ze iedereen in z’n waarde en leidde alles in goede banen. Dat hadden we zelf nooit gekund.” André is het daarmee eens: “Dat is echt een kwaliteit van Scarlett. Door haar persoonlijkheid en concrete aanpak, kritische blik en prikkelende vragen hebben we echt iets bereikt. Ook nu houdt ze ons nog scherp, want we moeten alle plannen wel gaan waarmaken!”

André Schog en Marjo van Klooster