Klant in beeld – Istimewa Elektro

Maak kennis met onze klanten. Door middel van onze rubriek ‘klant in beeld’, stellen onze klanten zich aan u voor. In deze editie spraken wij met Richard Pijpelink, algemeen directeur van Istimewa Elektro.

 

 

Istimewa Elektro

Istimewa Elektro is een systemintegrator in de elektro-en besturingstechniek. Ze ontwerpt, installeert en onderhoudt technische installaties. Istimewa Elektro heeft opdrachtgevers door heel Nederland in de industrie, offshore, infrastructuur en water- en milieumarkt.

Naast de locatie in Vlissingen heeft Istimewa Elektro nog twee andere vestigingen in Nederland. Deze zijn gevestigd in Barendrecht en Veghel. Deze twee vestigingen bedienen hun eigen klantenkring, maar worden aangestuurd door de hoofdvestiging in Vlissingen. In totaal telt Istimewa Elektro 180 vaste medewerkers verspreid over drie locaties.

 

 

Historie

Istimewa Elektro is in 1971 opgericht door Adrie Janse. Zijn dochter, Scarlett Kwekkeboom-Janse heeft het bedrijf voortgezet in 1996. Istimewa Elektro is eind 2007 verkocht aan Stork, deze werd op zijn beurt weer overgenomen door Fluor in 2016. Fluor is een van ’s werelds meest toonaangevende, beursgenoteerde bedrijven op het gebied van engineering, procurement, constructie, maintenance en projectmanagement. Fluor Nederland is al meer dan 55 jaar actief in Nederland en combineert internationale sterkte met lokale focus voor opdrachtgevers over de hele wereld, maintenance en projectmanagement. Hierdoor krijgt Istimewa Elektro de mogelijkheid om aansluiting te krijgen bij grote projecten van Fluor.

 

 

Samenwerking met Janse & Janse

Istimewa Elektro heeft Janse & Janse ingeschakeld voor diverse communicatiewerkzaamheden. Het betreft hier onder meer het opmaken en verspreiden van hun nieuwsbrief en het schrijven van persberichten. In de tijd dat Janse & Janse hiermee startte, werd deze nog via de post verstuurd naar de relaties van Istimewa Elektro. Later heeft Janse & Janse de digitalisering van de nieuwsbrief doorgevoerd voor Istimewa Elektro.

“De samenwerking met Janse & Janse is altijd erg goed en flexibel verlopen, het is erg prettig dat Janse & Janse zo meedenkend is. Dat de samenwerking zo prettig is verlopen is te danken aan het feit dat Janse & Janse hun afspraken nakomt”, aldus Richard Pijpelink.

 

 

De basis

Nadat Janse & Janse de basis heeft gelegd voor het opmaken en vullen van de nieuwsbrieven heeft Istimewa Elektro dit vanaf juni 2016 in eigen handen genomen. Volgens Richard probeert Istimewa Elektro dit op dezelfde manier voort te zetten als Janse & Janse dit deed.

 

 

Aanrader

Richard heeft Janse & Janse al eens aangeraden bij zijn relaties wanneer hij hoort dat ze met een vraagstuk zitten waar Janse & Janse wellicht mee kan helpen. “De persoonlijkheid en korte lijnen zorgen voor flexibiliteit en maatwerk”, aldus Richard.

De quote die bij de werkwijze van Janse & Janse past is volgens Richard ‘mensen doen zaken met mensen’. De drie woorden die hierbij passen zijn flexibel, praktisch en doelgericht.

Richard Pijpelink Istimewa Elektro