Klant in beeld – Dominicus

Maak kennis met onze klanten. Door middel van onze rubriek ‘klant in beeld’, stellen onze klanten zich aan u voor. In deze editie spraken wij met Leonard Dominicus, algemeen directeur van Dominicus.

 

 

Dominicus

De broers Adri en Maarten Dominicus richtten in 1975 het familiebedrijf Dominicus op. Zij startten met handel in kunststeen. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer en is het aanbod flink uitgebreid. Dominicus heeft in totaal 4 vestigingen en is werkzaam voor zowel particulieren als de zakelijke markt in binnen- en buitenland.

Dominicus verkoopt een totaalconcept/beleving met productgroepen die als bouwstenen fungeren:

 

Natuursteen
Sanitair
Tegels
Gedenktekens
Haarden

 

“Wij verkopen niet alleen een toiletpot of haard. Juist de combinatie van de productgroepen, met als basis (natuur(steen), maakt de beleving uniek”, aldus Leonard Dominicus.

 

 

Leonard Dominicus

Leonard startte 6 jaar geleden bij Dominicus als algemeen directeur. Binnen deze functie stuurt hij de operationele kant van het familiebedrijf aan.

 

 

Zaagmachine

De zomerperiode was voor Dominicus een spannende periode. Er werd een nieuwe zaagmachine in gebruik genomen. Veel handelingen werden in het verleden nog handmatig gedaan. Door middel van deze nieuwe machine kan Dominicus nauwkeuriger werken en het proces optimaliseren waardoor projecten efficiënter en sneller afgerond kunnen worden. Daarnaast is er op termijn minder materiaal afval doordat de machine zelf archiveert welke restanten er nog in het magazijn liggen.

Dominicus is ook werkzaam binnen de scheepsbouw. Nauwkeurigheid is binnen deze branche ontzettend belangrijk. Door deze innovatie kan Dominicus nog meer betekenen voor haar klanten.

 

Samenwerking met Janse & Janse

Dominicus en Janse & Janse werken al 5 jaar samen. De samenwerking startte met een strategiesessie. Eilanden doorbereken en keuzes maken stonden hier centraal. Leonard kijkt nog steeds positief terug op dit traject. “Zoals je ziet, hangt de missie nog steeds op het whiteboard. Al is het 5 jaar geleden geformuleerd. De missie klopt nog steeds. Bij elke handeling die ik doe, vraag ik mijzelf ook af is dit wie we zijn en wat we uit willen stralen.”

 

In de loop der jaren heeft Janse & Janse nog meer voor Dominicus mogen betekenen. Leonard spiegelt graag periodiek met Scarlett Kwekkeboom. “Het is fijn om van een onafhankelijke adviseur te horen of je goede keuzes maakt of dat zij eerlijk adviseert om het anders te doen.” Verder heeft Dominicus ook meerdere malen deelgenomen aan de lifestyle beurs Scaldis Fair die Janse & Janse organiseerde. Tot slot heeft Janse & Janse Dominicus ondersteunt in de online marketing.

 

Leonard omschrijft Janse & Janse als professioneel, veelzijdig en persoonlijk. “Samenwerken begint met vertrouwen en vertrouwen begint met in elkaar geloven.”