Klant in beeld – Aannemingsmaatschappij Van der Straaten

Maak kennis met onze klanten. Door middel van onze rubriek ‘klant in beeld’, stellen onze klanten zich aan u voor. In deze editie spraken wij met Leonard Pekaar, algemeen directeur van Aannemingsmaatschappij Van der Straaten.

 

Van der Straaten

Een Zeeuws familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, dan heb je het over Van der Straaten aannemingsmaatschappij bv. Het bedrijf is in 1905 opgericht en is gevestigd in Hansweert. In 2005 ontving Van der Straaten een koninklijke onderscheiding ter ere van het 100-jarig jubileum. Met een team van ongeveer 100 medewerkers realiseren zij mooie projecten in binnen- en buitenland (België en Frankrijk). De specialismen van Van der Straaten zijn:

 

  • Geotechniek
  • Funderingstechniek
  • Waterbouw
  • Civiele werken
  • Infra werken

 

De organisatie heeft de ambitie om door te groeien en te professionaliseren. Van der Straaten houdt van uitdagende projecten en pakt die ook met beide handen aan. De TTC-Grevelingendam, North Sea Ports en de haven van Antwerpen zijn hier voorbeelden van. Dit zijn onderscheidende projecten die de organisatie op de kaart zetten.

 

Leonard Pekaar

Leonard Pekaar is sinds 2015 werkzaam bij Van der Straaten. Leonard Pekaar is zijn carrière, na zijn opleiding bij een Nederlandse, landelijk opererende aannemer gestart. Een van zijn eerst projecten was de bouw van de Westerscheldetunnel. Na dit project is Leonard Pekaar gestart aan de opbouw van een vestiging voor zijn toenmalige werkgever in Zeeland. Zijn missie was om de organisatie weer op de kaart te zetten en verder te profileren. Na dit succes heeft hij de kans gekregen om hetzelfde te doen, maar dan in de regio West-Brabant. Deze uitdagingen kwamen uiteindelijk tot een eind, met het gevolg dat Leonard Pekaar met Van der Straaten in contact kwam. Hier vond hij zijn nieuwe uitdaging als algemeen directeur.

 

Samenwerking met Janse & Janse

“Heel de wereld verandert en je zult je organisatie mee moeten veranderen, want stilstaan is achteruit gaan. Janse & Janse heeft binnen onze organisatie een bedrijfsscan en een teamanalyse uitgevoerd en momenteel begeleidt en coördineert Janse & Janse een strategietraject binnen Van der Straaten. Tijdens dit strategietraject zorgt Janse & Janse voor een goede ondersteuning zonder het beoogde resultaat uit het oog te verliezen. Zo zijn er bijvoorbeeld intern werkgroepen opgericht  die ook begeleid en aangestuurd worden door Janse & Janse. We zijn nog niet op het eindpunt, maar tot op heden doet Janse & Janse er alles aan om onze organisatie op een professionele manier naar ‘the next level’ te brengen,” aldus Leonard Pekaar. Tot nu toe is Leonard Pekaar tevreden over de samenwerking.

 

Van der Straaten zoekt graag de samenwerking op. “Alleen kunnen we ‘niets’, maar samen staan we sterk. We zoeken dan ook de samenwerking op met een professional. Janse & Janse is net als ons een professionele partij die zich in onze situatie kan verplaatsen en oplossingen aandraagt.”

 

Leonard Pekaar geeft aan dat hij Janse & Janse zeker zou aanbevelen aan zijn relaties. De professionaliteit en het inlevingsvermogen zijn onderscheidende kwaliteiten van Janse & Janse. Veel bedrijven kunnen hier hun voordeel mee doen!

Leonard Pekaar Van der Straaten